Kūh-e Āb ‘Arāq

Kūh-e Āb ‘Arāq (persiska: کوه آب عراق) är ett berg i Iran. Det ligger i provinsen Fars, i den centrala delen av landet best meat pounder, 800 km söder om huvudstaden Teheran. Toppen på Kūh-e Āb ‘Arāq är 1 784 meter över havet.

Terrängen runt Kūh-e Āb ‘Arāq är kuperad söderut, men norrut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är Kūh-e Aqīr, 2 466 meter över havet, 13,2 km norr om Kūh-e Āb ‘Arāq. Runt Kūh-e Āb ‘Arāq är det ganska glesbefolkat, med 24 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Qīr, 15,0 km sydost om Kūh-e Āb ‘Arāq jogging with water bottle. Omgivningarna runt Kūh-e Āb ‘Arāq är i huvudsak ett öppet busklandskap. I trakten runt Kūh-e Āb ‘Arāq finns ovanligt många namngivna berg.

Ett varmt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 25 °C rare football shirts. Den varmaste månaden är juni, då medeltemperaturen är 36 °C, och den kallaste är januari, med 8 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 364 millimeter. Den regnigaste månaden är januari, med i genomsnitt 92 mm nederbörd, och den torraste är juni, med 1 mm nederbörd.